Nagyvilág

A neten kér tanácsot a brit kormány

A brit kormány a Facebookon is közétett egy felhívást, amelyben a 2010-es költségvetéssel kapcsolatban kéri ki az emberek véleményét. Azt ígérik, minden beküldött munkát elolvasnak és figyelembe vesznek.

Különleges honlapot indított a brit minisztérium, Spending Challenge néven. A kormány 25 százalékkal csökkentené a minisztériumokra szánt pénzt bármilyen módon, de döntésükkel szeretnének „minél kevesebb fájdalmat okozni”. Ehhez viszont a brit választópolgárok segítségét kéri: az internetes portálon bármelyik állampolgár megoszthatja a véleményét a 2010-es büdzséről.

A kormány ígérete szerint a honlapra érkező ötletek mindegyikét elolvassák és értékelik, a legjobbakat pedig megvalósítják. A kabinet nem kér kegyelmet: felszólítanak mindenkit, hogy legyenek olyan radikálisak, kreatívak és fantáziadúsak amennyire csak tudnak.

A website-ra egyébként eredetileg csak közalkalmazottak tölthették fel véleményüket, amelytől Paul Kenny szakszervezeti vezető nem volt elragadtatva: felháborítónak tartja megkérni a közalkalmazottakat, hogy működjenek együtt több ezer kollégájuk elbocsájtásában – nyilatkozta a BBC-nek.

A szerző a Sanoma Médiaakadémia hallgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik