Nagyvilág

Utcai háború Grenoble-ban

Tűzharc robbant ki rendőrök és banditák között szombatra virradóra a franciaországi Grenoble-ban azt követően, hogy a hatóságok megöltek egy fegyveres rablót.

A férfi kifosztott egy kaszinót a Grenoble déli részén fekvő Villeneuve negyedben pénteken, majd megpróbált elmenekülni és elrejtőzni. A rendőrség azonban a hajsza során kibontakozott tűzharcban lelőtte. A 27 éves férfiról kiderült, hogy már háromszor volt büntetve fegyveres rablásért.

Rhone-Alpes megyében ez volt a harmadik kaszinó, amelyet fegyveres rablás ért az elmúlt hónapokban.

Ezek után péntek éjszaka álarcosok jelentek meg a negyed utcáin, szétvertek egy villamost, felgyújtották az út szélén parkoló autókat. Harminc jármű kiégett, megsemmisült több buszmegálló, kiraboltak és felgyújtottak számos üzletet, és lángba borítottak egy sportcsarnokot. A főként fiatalokból álló csoport tagjai azt kiabálták, hogy vesszen minden fehér ember.

A helyszínre kivonuló rendvédelmi erőket golyózápor fogadta. A rendőrök viszonozták a tüzet, miközben könnygázgránátokat is bevetettek. A lövöldözés ideje alatt helikopter körözött a levegőben, amely reflektoraival megvilágította a területet, és felvételeket is készített a történtekről.

A tűzharcban rendőr nem sebesült meg, egy fiatalt őrizetbe vettek, ő egy autókereskedést akar felgyújtani, amikor elfogták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik