Nagyvilág

Neves ügyvéd képviseli a hajóbalesetet szenvedett gyerekek családját

A philadelphiai hajóbaleset ügyében a két magyar áldozat családjainak jogi képviseletére egy neves helyi ügyvédet kértek fel, aki szerint a tragédiáért a vízibusz tulajdonosát és az uszály tolóhajójának üzemeltetőjét egyaránt felelősség terheli.

Az áldozatok családjait a New York-i Ronai and Ronai ügyvédi iroda képviseli, amely Robert J. Mongeluzzi philadelphiai felperes ügyvédet kérte fel képviseletükre. Mongeluzzi hamarosan Magyarországra érkezik, hogy találkozzon a családokkal, akikkel megismerteti az amerikai igazságszolgáltatás működését, és tisztázza velük, hogy mit akarnak elérni az eljárással.

A munkahelyi balesetekre szakosodott Mongeluzzi elmondta, hogy bármilyen eljárás indul, alperes lesz a vízibuszos túrákat szervező Ride the Ducks hálózat tulajdonosa és üzemeltetője, a norcrossi (Georgia) Herschend Family Entertainment, valamint a tolóhajó tulajdonosa, az East Brunswick-i (New Jersey) K-Sea Transportation Partners cég. Hozzátette, lehet, hogy a város ellen is eljárást indítanak.

Az ügyvéd szerint a Herschend azért felelős, mert a vízibuszok hibás tervezésűek, „egy hajó nem süllyedhet el azonnal felborulás után”. A K-Sea-t és alkalmazottait pedig szerinte azért terheli felelősség, mert a tolóhajó személyzete nem észlelte a vízibusz vészjelzését. Azt is meg kell vizsgálni, hogy a vízibusz személyzete időben leadta-e a vészjelzést.
Mongeluzzi korábban több millió dolláros kártérítési perek megnyerésében működött közre.

Philadelphia belvárosában a Delaware folyón július 7-én egy városnéző vízibuszba – egy II. világháborús kétéltű katonai járműből kialakított úgynevezett „duck boatba” – ütközött egy 76 méter hosszú uszály, néhány perccel azután, hogy a busz műszaki hiba miatt megállásra kényszerült. A vízibuszon két kísérő tanárral egy 13 fős magyar diákcsoport is utazott, közülük kettő – egy 16 éves lány és egy 20 éves fiatalember – a folyóba fulladt.

Akár szövetségi bűnvádi eljárás indulhat a két magyar fiatal halálát okozó hajóbaleset ügyében – erősítette meg pénteki sajtójelentés szerint az uszály tolóhajóját irányító első tiszt ügyvédje, Frank DeSimone.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik