Nagyvilág

Sokan eltüntek és meghaltak a kínai földcsuszamlásban

Az áldozatokat saját házaikban temette maga alá a hegyoldalból lezúduló földtömeg.

A jünnani tragédia Hsziaoho (Xiaohe) járás Csaotung (Zhaotong) városában történt kedd délelőtt, miután árvíz öntötte el a térséget. Az áradás és a földcsuszamlások következtében eddig hét ember biztosan meghalt, 42-en vannak az eltűntek listáján. Több ház romba dőlt, 53-an megsérültek.

A város egy hegyekkel körülvett völgyben fekszik. Az áldozatokat saját házaikban temette maga alá a hegyoldalból lezúduló földtömeg. A tartományi vezetés sátrakat, takarókat és ruhát küldött helyszínre, továbbá egy munkacsoport is útnak indult, hogy segítse a mentést.

A szomszédos Szecsuanban, Jantaj (Yandai) faluban hét embert temetett maga alá egy hegyoldal, egy eltűntet még keresnek. Lucsou (Luzhou) városban a mentők a hajnali négy órakor betemetett hét emberből hatnak megtalálták a holttestét.

A kelet-kínai Anhuj (Anhui) tartományban egy 200 méter hosszan megrepedt gátnál próbálják elapasztani a vízszivárgást, de jelentések szerint a háromszáz rendőr és a homokzsákok nem bírnak a nyomással, az esővel. Szakértők, katonatisztek és mérnökök a gát esetleges berobbantását fontolgatják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik