Nagyvilág

Elfogták Basternák László gyilkosát

A szlovák hatóságok megerősítették: elfogták Basternák László Gyilkosát.

A szlovák hatóságok vádat emelnek a férfi ellen gyilkosság vádjával, melynek indítékai továbbra sem ismertek. A feltételezett gyilkos a korábbi értesülések szerint egy 29 éves szerb állampolgár, aki egy somorjai őrző-védő szolgálatnak dolgozott. Somorjai helyi körökből származó értesülések szerint az elkövető ugyan valóban egy helyi őrző-védő szolgálat munkatársa, de nem szerb, hanem szlovák állampolgár. .

“Egy aránylag elhíresült somorjai pénzbehajtóról van szó. A rendőrség már az illető élettársát vagy feleségét is elvitte” – állítja egy magát megnevezni nem kívánó, jól értesült somorjai informátor.

Az időközben nyilvánosságra került tényekből kiderül, hogy a kutyasétáltatásból hazaérkező Basternák László és felesége mellett megállt egy Honda Civic márkájú gépkocsi, s abból kiszállt egy férfi. A ház előtt megszólította a házaspárt, majd benyúlt a kocsiba és lőfegyvert vett elő. Basternák futni kezdett, de elesett. Ekkor a tettes sörétes puskával közelről kétszer fejbe lőtte.

A ház bejáratánál elhelyezett biztonsági kamera rögzítette az esetet. A tettes nem viselt álarcot. A lövésre kifutott a házból Basternák nevelt fia, s egy fegyverből legalább tíz lövést adott le a kocsira, amelyet több találat ért. A gyilkos – aki megsebesült a kezén – gyalogosan menekült el a helyszínről, de az autóban hagyta iratait és a fegyvert is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik