Nagyvilág

Fidel Castro jó formában

Ritka fotók jelentek meg a volt kubai vezetőről az interneten.

Először két helyi újságíró tett közzé honlapján mobiltelefon kamerájával készített fényképeket. A fotók szerdán készültek, amikor a 83 éves kubai vezető felkereste a havannai nemzeti tudományos kutatóközpontot. Röviddel a felvételek megjelenése után újabb képek jelentek meg az eseményről a www.cubadebate.cu állami internetes portálon is. Ezeket a felvételeket már a forradalmi vezető fia, Alex készítette saját apjáról.

A képeken az élemedett korú politikus melegítőt visel, és láthatóan jókedvűen beszélget a kutatóközpont vezetőivel. Az egyik újságíró azt írta blogjában, hogy Fidel Castro sovány ugyan, de jól néz ki, és a kutatóközpont igazgatója szerint szellemileg nagyon friss.

A “lider maximo”, aki 49 éven át állt a szigetország élén, négy éve nem mutatkozott a nyilvánosság előtt. Azóta nem látták, hogy egy államtitokként kezelt betegség 2006 júliusában arra kényszerített, hogy átadja a hatalmat öccsének, Raúlnak. A forradalmi vezetőről utoljára tavaly decemberben tettek közzé fényképeket, az akkori fotók a nicaraguai államelnökség honlapján jelentek meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik