Nagyvilág

Hajóbaleset: több diák hazajönne

Többen szeretnének idő előtt hazautazni a Philadelphiában hajóbalesetet szenvedett magyar diákok közül – közölte a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium igazgatója.

Hansági Károly a szülőktől tudja, hogy nem egy fiatal szakítaná meg – eredetileg még két hétig tartó – kinti tartózkodását, s már kapcsolatba is léptek a biztosítóval. Pontos számot vagy arányt nem tudott mondani.

Szerdán ütközött uszállyal a philadelphiai Delaware folyón egy városnéző hajó, amelyen 13 mosonmagyaróvári diák és két kísérő tanár is ült. A csoport július 2-án érkezett az Egyesült Államokba, ahol egy nyelvi programban vesznek részt. Ennek keretében tettek kirándulást egy vízibusszal, amely egy idő után műszaki hiba miatt megállásra kényszerült, s ekkor a járműnek ütközött egy uszály.

A vízibusz felborult, az ütközés nyomán vízbe került 37 ember (35 turista és 2 fős személyzet) közül 35 embert sikerült kimenteni. Két magyar fiatal – egy 16 éves lány és egy 20 éves fiú – eltűnt. A baleset után könnyebb sérülésekkel kórházba szállított tíz turista között három magyar volt; a sérülteket ellátták és kiengedték a kórházból.

Hansági Károly a két eltűnt magyar fiatalról korábban a szülők kérésére csak annyit mondott, hogy a 16 éves lány a gimnázium jelenlegi, a fiú pedig az iskola volt diákja.

A kimenekített gyerekeket két csoportban, egymáshoz közeli házakban helyezték el, hogy együtt könnyebben dolgozhassák fel a történteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik