Nagyvilág

Hajóbaleset- Megtalálták a magyar diáklány holttestét

Azonosították a 16 éves S. Dóra holttestét az amerikai hatóságok.

Azonosították az amerikai Delaware folyóban pénteken felfedezett holttestet az amerikai hatóságok. Todd Gatlin, a parti őrség századosa azt közölte, hogy a 16 éves S. Dóra a halott. A másik magyar eltűntet, a 20 éves P. Szabolcsot még nem találták meg. A magyar diák tetemét nem messze fedezték fel attól a helytől, ahol egy kétéltű busz először kigyulladt szerdán, majd egy uszálynak ütközött és elsüllyedt. 37-en voltak a városnéző járművön.

A Külügyminisztérium szintén megerősítette, hogy a hajóbalesetben eltűnt egyik magyar állampolgár holttestét találták meg a Delaware folyóban, illetve hogy folytatódik a 20 éves férfi holttestének további keresése.

Köztük a FOX News hírcsatorna szerint 13 magyar diák, két magyar tanár, négy amerikai diák és három amerikai tanár. Mindannyian a marshalltoni Egyesült Metodista Egyház túráján vettek részt, Philadelphia külvárosában.

Az amerikai közlekedésbiztonsági felügyelet nyomozói egyelőre nem tudják, hogy mi okozta a balesetet. A felügyelet kikérdezi a jármű utasait és kétfős személyzetét, az uszály öttagú legénységét. Mindkét személyzet tagjait alkohol- és drogvizsgálatnak is alávetik, de eredmények csak egy hét múlva várhatók.

Az NTSB meg akarja tekintetni azoknak a köztéri biztonsági kameráknak a felvételeit is, amelyek a baleset helyszínéhez közel voltak elhelyezve. A hatóságok azt is vizsgálják, hogy küldött-e vészjeleket vagy kért-e segítséget a kétéltű busz, amikor kigyulladt. Azt is meg kell nézni, hogy az uszályról egyáltalán látható volt-e a turistákat szállító jármű. Előfordulhat ugyanis, hogy a vontatóhajóról észre sem vették a kétéltűt. Az uszály egyébként városi tulajdonban van. A cég szerint mivel rakománya is volt, így biztos nem úszott gyorsan a folyón.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik