Nagyvilág

Twitteres bejegyzés miatt rúgták ki a CNN szerkesztőjét

Elítélendőnek ítélt internetes bejegyzése miatt felmentették a CNN amerikai hírtelevízió közel-keleti híreinek egyik vezető szerkesztőjét.

Octavia Nasr, aki húsz évig dolgozott az amerikai hírcsatornánál, a Twitter közösségi portálon együtt érzőn nyilatkozott Mohammed Huszein Fadlallah nagyajatolláhról, a síita iszlám egyik legtekintélyesebb vezetőjéről, aki vasárnap hunyt el egy bejrúti kórházban. “Szomorúan értesültem róla, hogy meghalt Szajed Mohammed Huszein Fadlallah, a Hezbollah egyik óriása, akit nagyon tisztelek” – írta a szerkesztő.

A nagyajatolláhot, aki szellemi vezetője és mentora volt a Hezbollah libanoni síita csoportnak a megalakulását követő néhány évben, ám később elítélte a szélsőségesek által végrehajtott emberrablásokat és más erőszakcselekményeket, az Egyesült Államokban terroristának tartották.

Parisa Khosravi, a CNN Intermational első alelnöke egy belső körlevélben közölte, hogy a bejegyzés megszületése után beszélt Octavia Nasrral, és úgy döntöttek, hogy a szerkesztő távozik a társaságtól. A CNN – egy szóvivője szerint – “sajnálja, ha Octavia Nasr sorai megütközést keltettek. Azok nem felelnek meg a CNN szerkesztési szabályainak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik