Nagyvilág

A tudta nélkül nyilvánították holttá

Négy éve küzd egy holttá nyilvánított dél-afrikai férfi azért, hogy ismét az élők közé sorolják, és újra útlevelet kaphasson, illetve a nevére írathassa autóját.

Claude Pretorius 2006 óta próbálja kijavíttatni azt az adminisztrációs hibát, amelyet csak akkor vett észre, amikor új útlevelet próbált igényelni, a belügyminisztérium nyilvántartásában ugyanis halottként szerepel.

A johannesburgi férfinek a helyi rendőrségen eskü alatt tett tanúvallomása alapján végül elhitték, hogy valóban nem halt meg, és így új személyazonosító számot igényelhetett.

Akkor adódtak ismét problémái, amikor tavaly autót vett, és a közlekedési hatóságnál a nevére akarta íratni a járművet. A kérést ugyanis megtagadták tőle, mert az ő nyilvántartásukban még mindig a holtak között szerepelt. Három héttel ezelőtt viszont büntetést kapott, amiért elmulasztotta az autó regisztrálását.

A férfi értetlenül áll a történtek előtt, jogi segítséget pedig a felesége sem adhat neki, mert az asszonyt hivatalosan özvegynek nyilvánították – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap honlapja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik