Külföld

Kilencvenöt évesen ment nyugdíjba egy postás

admin
admin

2010. 07. 01. 21:35

Kilencvenöt évesen hagyta abba a munkát egy amerikai postai alkalmazott, aki mostantól már csak utazgatni akar.

Chester Reednek sikerült jól kitolni az aktív évek számát, az elkövetkező öt évben azonban csak egy dolgot akar: bejárni a világot. Reed az amerikai posta legidősebb dolgozójaként szerdán vonult nyugdíjba. Az egyik kaliforniai hivatalnál eltöltött 37 éves munkaviszonya alatt emelővillástargonca-vezetőként is dolgozott, és soha nem volt beteg.

A nagyothalló és kissé már görnyedt matuzsálem a táplálkozására vezeti vissza lankadatlan munkabírását: görögdinnye, lúgos víz és napi egy hagymás szendvics majonézzel az, amire esküszik. „Ha az országban mindenki görögdinnyét enne, nem lenne szükség egyetlen orvosra sem” – hangoztatta Reed a búcsúztatásán. A friss nyugdíjas szerette nagyon a munkáját, részben mert rendszeres jövedelmet biztosított neki, másrészt mert senki nem piszkálta őt a munkahelyén. Chester Reed azonban beismeri, elérkezett az idő a visszavonulásra: „a Biblia szerint mindennek megvan a maga ideje. Most van ideje nyugdíjba menni”.
A munka bajnoka a posta előtt 25 évig az amerikai légierőnél volt szolgálatban. Chester Reed Fia, az 59 éves Richard elmondta, édesapja most már csak utazni akar vele. Az útitervben Rio de Janeiro mellett szerepel még Írország, Svédország, Norvégia és Oroszország is.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.