Nagyvilág

Izrael visszavágott

Izrael légitámadást hajtott végre csütörtökre virradóra a Gázai övezetben az előző napi rakétatámadások megtorlásául. A három célpontot érő légitámadásnak nincs áldozata palesztin biztonsági tisztségviselők szerint.

A biztonságiak elmondták, hogy egy használaton kívüli repülőteret ért légicsapás a terület déli részén, valamint északabbra a Hamasz radikális szervezet egyik kiképzőtáborát és egy nyílt területet. Szemtanúk szerint F-16-os harci gépek két rakétával mértek csapást a repülőtérre, amely az egyiptomi határnál lévő Rafah városától keletre fekszik.

Az izraeli hadsereg közölte, hogy egy fegyverrejtekhelyet vettek célba, egy épülőfélben lévő alagutat az Egyiptomot az övezettől elválasztó biztonsági kerítés alatt, valamint egy olyan helyet, ahol “terrorista tevékenység” folyt.

Azokat a rakétatámadásokat torolták meg, amelyeket előző nap indítottak palesztin fegyveresek az övezetből izraeli terület ellen, és kisebb anyagi kárt okoztak az egyik rakétával egy csomagolóüzemben – mondta egy katonai szóvivő. Az év eleje óta 90 rakétatámadás érte Izraelt az övezetből – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik