Nagyvilág

Hajtóvadászat a kémügy egyik gyanúsítottja után

Hajtóvadászatot indítottak a rendőrök Cipruson az Egyesült Államokban leleplezett állítólagos orosz kémhálózat kulcsfigurája után.

Az 54 éves Christopher Metsos-t kedden vették őrizetbe a larnacai repülőtéren, ahonnan Budapestre akart távozni. A bíró később elvette útlevelét és hivatalos papírjait, majd 26 és fél ezer dolláros óvadék ellenében szabadlábra helyezte. Ezután veszett nyoma.

A rendőrség bejelentés szerint figyelik az ország összes kikötőjét és repterét, és mindenütt kifüggesztették Metsos fényképét. Figyelik azt a területet is, amely a kettéosztott ország déli, görög részét elválasztja az északi, töröktől, mert attól tartanak, hogy Metsos esetleg Ciprus török részére menekült át, ahonnan nem lehet kikérni, mivel a görög résznek nincs kiadatási egyezménye a törökkel.

A ciprusi hatóságok bejelentése szerint az 54 éves Christopher Robert Metsos-t azután vették őrizetbe a larnacai repülőtéren, hogy felfedezték a nevét azoknak a listáján, akiknek beszállását meg kell akadályozni. A ciprusi hatóságok szerint szombaton adott ki riasztást az Interpol arról, hogy Metsos-t körözik.

Az amerikai igazságügyi minisztérium hétfőn jelentette be, hogy letartóztattak tíz állítólagos orosz kémet, az FBI több mint tíz évig tartó nyomozása után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik