Nagyvilág

Kim Dzsong Il legkisebb fia képviselő lett

Újabb jel utal arra, hogy Kim Dzsong Un beteg apja nyomdokába lép.

Kim Dzsong Il észak-koreai vezető legkisebb fia tavaly képviselő lett a phenjani törvényhozásban, ami újabb jele annak, hogy apja őt készíti fel a vezetői szerep átvételére.

Általános a vélekedés, hogy a 68 éves Kim Dzsong Il valamikor harmadik fiának, Kim Dzsong Unnak adja majd át a hatalmat, noha keveset lehet tudni a fiúról. A hatalom átadásáról szóló találgatások akkor kezdtek el terjedni, amikor egyes jelentések szerint Kim Dzsong Il 2008-ban agyvérzést szenvedett.

Kim Dzsong Un állítólag indult a tavaly márciusi parlamenti választásokon, amelyeket árgus szemekkel figyeltek külföldről amiatt, hogy hoz-e hatalmi változásokat a titkolódzó országban. A fiú neve azonban nem szerepelt a hivatalos választási listán, vagyis elképzelhető, hogy nem az igazi nevén volt bejegyezve.

A helyi sajtó arról számolt be arról, hogy a 27 éves fiú a törvényhozás tagja lett a 216. számú választókerület jelöltjeként Kim Dzsong néven.

A kommunista országban Kim Dzsong Unt magasztaló énekekkel és versekkel már megkezdték a személyi kultusz kiépítését az észak-koreai vezető legkisebb fia köré.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik