Nagyvilág

Felgyújtották az ENSZ egyik gázai gyerektáborát

Fegyveresek felgyújtottak Gázában egy ENSZ által felállított gyermektábort hétfő hajnalban - közölte a világszervezet.

A szemtanúk elmondása szerint legalább kéttucat férfi vett részt a gyújtogatásban, és a sátoroktól kezdve a játékokon át a műanyag gyermekmedencéig mindent tönkretettek. A Gázai övezet középső részén található menekülttáborban elkövetett vandál tett idején gyerekek nem voltak a helyszínen, így senkinek nem esett baja.

Az ENSZ palesztin menekülteket segélyező hivatala (UNRWA) által szervezett nyári gyermektáborok ellen ez már a második támadás az elmúlt néhány hétben. Az elkövetők mindkét esetben szélsőséges iszlamisták voltak, akik tettüket azzal magyarázzák, hogy a világszervezet le akarja téríteni a kisgyermekeket a minden palesztin számára kijelölt helyes és követendő útról.

A Gázai övezetet irányító szélsőséges Hamász szintén szervez nyári táborokat gyermekek számára, ahol az úszás és lovaglás mellett az iszlám értékeket, valamint a katonai masírozást is tanítják a résztvevőknek.

Az UNRWA működését irányító John Ging a támadást “gyáva és aljas cselekedetnek” minősítette, amelyet olyan emberek hajtottak végre, akik “képtelenek elviselni a gyermekek boldogságát”. A Hamász közleményben ítélte el a történteket és nyomozókat küldött a helyszínre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik