Nagyvilág

Elengedték a bin Ladenre vadászó amerikait

Szabadon engedték Pakisztánban azt az amerikait, aki állítása szerint azért érkezett a dél-ázsiai országba, hogy megszerezze az Oszama bin Laden terrorista vezér fejére kitűzött vérdíjat.

Az 52 éves kaliforniai Gary Brooks már visszautazott az Egyesült Államokba.

A férfit az észak-pakisztáni Csitrál térségében, egy erdős területen fogták el a múlt héten. Egy pisztoly, egy tőr és éjjellátó felszerelés volt nála, valamint egy keresztény zsoltárokat és tanításokat tartalmazó könyv. Az amerikai a pakisztáni rendőrség szerint a kelet-afganisztáni Nurisztánba készült, amelyet az al-Kaida terrorszervezet vezetőjének egyik lehetséges rejtekhelyeként tartanak számon.

Arra a kérdésre, miből gondolta, hogy egyedül képes lehet a 2001 óta nagy erőkkel keresett bin Laden nyomára bukkanni, a kaliforniai férfi azt felelte, hogy “Isten vele van”, és bízik benne, hogy sikerül megölnie a terroristavezért.

Mint Mumtáz Ahmed magas rangú rendőrnyomozó elmondta, Brooks – saját bevallása szerint – azért vadászott bin Ladenre, mert a 2001-es egyesült államokbeli merényletekben közeli ismerősei haltak meg.

Ajánlott linkek:

Karddal vadászott bin Ladenre az amerikai “nindzsa” (kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik