Nagyvilág

Lefejezték, majd keresztre is feszítették

Karddal lefejeztek hétfőn Szaúd-Arábiában egy jemeni és egy szaúdi férfit, akit két különböző bűnügyben ítéltek halálra.

A jemeni halálraítélt holttestét a kivégzés után elrettentésül keresztre is feszítették – jelentette be a szaúdi belügyminisztérium. Az első ügyben a jemeni Saban Naserit azért ítélték halálra, mert erőszakkal behatolt egy másik jemeni házába, akit agyonlőtt. A férfi ezután megerőszakolta az áldozat lányát, majd vele is végzett, és megsebesítette a húgát – tudatta közleményében a belügyi tárca.

Az elkövetett bűncselekmények kegyetlensége miatt a kivégzett holtestét a királyság délnyugati részében lévő Dzsazan településen keresztre feszítették, hogy példát statuáljanak – áll a SPA hivatalos hírügynökség által ismertetett közleményben.

A másik ügyben Mohammed Zahrani szaúd-arábiai állampolgárt azért ítélték halálra, mert egy mezőgazdasági terület fölötti vita hevében agyonlőtt egy másik szaúdit. A halálraítéltet az ország délnyugati részében fekvő el-Bahában végezték ki. A hétfői két kivégzéssel 15-re emelkedett a vahhábita királyságban idén közzétett kivégzések száma.

2009-ben a hatóságok 67 kivégzésről adtak számot, míg 2008-ban 102-ről. 2007 rekordévnek számított 153 kivégzéssel.
Az iszlám törvénykezést (saria) szigorúan alkalmazó Szaúd-Arábiában nemi erőszakért, emberölésért, hithagyásért, fegyveres rablásért és kábítószer-kereskedelemért szabható ki halálbüntetés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik