Nagyvilág

Martonyi déli irányban erősítene

A magyar külpolitika a jövőben fokozott hangsúlyt fektet a déli kapcsolatokra, és ezen belül a magyar-szerb együttműködésnek különlegesen fontos szerepe van - jelentette ki Martonyi János.

A magyar diplomácia irányítója Mirko Cvetkovic szerb kormányfővel és Bozidar Deliccsel, a szerb kormány EU-integrációért felelős miniszterelnök-helyettesével tárgyalt szerbiai látogatásának – első hivatalos külföldi útjának – második napján.

Mint elmondta, a megbeszéléseken különösen sok szó esett a kétoldalú gazdasági együttműködés lehetőségeiről, különféle projektekről. Magyarország érdeklődik a szerbiai infrastrukturális projektek iránt is, legyen szó autópályáról vagy vasút-korszerűsítésről – mondta.

“Szeretnénk erősíteni a magyar külpolitika déli irányát, és ezen belül a magyar-szerb együttműködésnek különlegesen fontos szerepe van, de ezt meg kell tölteni tartalommal a gazdasági, kulturális kapcsolatokban, a szervezett bűnözés elleni harcban és nagyon sok más területen” – tette hozzá.

Martonyi János szerbiai látogatásának záróakkordjaként délután Szabadkán találkozik Pásztor Istvánnal, a legnagyobb délvidéki magyar párt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik