Nagyvilág

Az osztrák kancellárral találkozott Orbán Viktor

Munkamegbeszélésen fogadta Bécsben Orbán Viktor miniszterelnököt Werner Faymann osztrák kancellár.

A két kormányfő négyszemközti megbeszélésén értesülések szerint elsősorban kétoldalú és európai uniós kérdésekről tárgyalt. A mintegy félórás találkozó után nem tartottak sajtótájékoztatót.

A magyar miniszterelnök érkezésénél jelen lévő újságírók egyikének angolul bekiabált kérdésére, hogy valóban államcsőd van-e Magyarországon, Orbán tréfálkozva azt felelte: “az az osztrákoktól függ”. (Az osztrák nagybankok jelentős szerepet töltenek be a magyar hitelpiacon.)

Orbán Viktor délután beszédet mond az International Institute of Finance (IIF) nemzetközi pénzügyi intézet bécsi tanácskozásán.

A háromnapos bécsi tanácskozáson jelen van a nemzetközi bankszakma színe-java – mintegy nyolcszázan – köztük Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank elnöke, a Deutsche Bank élén álló Josef Ackermann, Soros György nagybefektető, s Jeórjiosz Papandreu görög miniszterelnök is.

Az európai adósságválság és annak nemzetközi kihatásai állnak a nemzetközi pénzügyi intézet (IIF) Bécsben szervezett közgyűlésének középpontjában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik