Nagyvilág

Abortusz-botrány: kirúgták az életmentő nővért

Az amerikai katolikus egyház elbocsátott egy nővért, miután megmentette egy terhes anya életét azzal, hogy engedélyezte a gyermek elvetetését.

Az arizonai Szent József Kórházat vezető Margaret McBride nővér amiatt engedélyezte az abortuszt, mert egy betegség miatt az anya és a gyermek is életét vesztette volna, ha lefolytatják a szülést. A beavatkozásnak köszönhetően az anya életét sikerült megmenteni.

A phoenixi egyházkerület vezetője szerint viszont a nővér ezzel engedélyezte egy még meg nem született gyermek meggyilkolását, ezért kiközösítették az egyházból. A katolikus vezető úgy fogalmazott: „Vannak olyan helyzetek, amikor az anya a gyermekkel együtt veszti életét. Viszont – és ez a katolikus álláspont – a jó cél érdekében nem követhetünk el bűnt, a cél nem szentesíti az eszközt”.

A kórház dolgozói mély megrendüléssel fogadták az egyház döntését, és támogatták a nővért. Az egészségügyi intézet egyik sebésze úgy nyilatkozott: „Biztosíthatom önöket, hogy kórházunkban nincs senki, aki többet tett volna az életmentésért, mint McBride nővér.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik