Nagyvilág

Hegyomlás és áradás pusztít Dél-Kínában

Legkevesebb 12 ember meghalt, miután a heves esőzés miatti földcsuszamlások házakat, embereket sodortak el, temettek be a dél-kínai Kuanghszi-Csuang autonóm területen.

A hétfőtől szüntelenül szakadó eső miatt Jangcsung faluban a lezúduló föld és szikla nyolc embert ölt meg, míg Liuvangban négy ember életét oltotta ki. Jangcsungban két földművest még keresnek, Liuvangban egyelőre ismeretlen az eltűntek száma, a mentők őket is keresik.

Kedd éjszaka Kuanghszi tizenkét megyéjében és hat városában okozott áradást a bőséges csapadék. Az autonóm területen van egy olyan város, Lajpin, ahol mintegy kétezer ház rongálódott meg, 15 út vált járhatatlanná, továbbá három ipari üzem volt kénytelen leállni a termeléssel, s 38 általános, illetve középiskolában kellett felfüggeszteni a tanítást.

Az esős, viharos időjárás következtében közel 2300 lakóépületben és 78 ezer hektár termőterületen keletkezett kár Kuanghsziban; több mint egymillió embert ért valamilyen anyagi kár, és közel 58 ezer lakost kellett áttelepíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik