Nagyvilág

Orbán első útja Varsóba vezetett

A tárgyalásokon elsősorban a 2011-es magyar, majd lengyel EU-elnökség kapcsán kialakítandó együttműködés volt terítéken.

Az új magyar kormány számára és szándékai szerint a visegrádi országok (V4) együttműködése olyan kitüntetett kapcsolatrendszer, amelyet erősíteni szeretne, és ezt az együttműködést nem gyengíthetik bilaterális konfliktusok sem – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedden délután a lengyel kollégájával, Donald Tuskkal tartott közös sajtóértekezleten. A magyar miniszterelnök első külföldi hivatalos látogatásán négyszemközti tárgyalást folytatott lengyel kollégájával, majd a két küldöttség plenáris tárgyalásra ült össze. A tárgyalásokon elsősorban a V4-es együttműködés és a 2011-es magyar, majd lengyel EU-elnökség kapcsán kialakítandó együttműködés volt terítéken.

Orbán Viktor együttérzését fejezte ki a lengyel árvízkárosult családoknak, és felajánlotta, hogy Magyarország ezekből a családokból idén nyáron több száz gyermeket fogadna a balatonőszödi kormányüdülőben, ahol együtt nyaralhatnak magyar árvízkárosult családok gyerekeivel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik