Nagyvilág

Egymásba rohant két vonat Indiában

Kisiklott egy expresszvonat India keleti részén helyi idő szerint péntek hajnalban. Legkevesebb 65-en vesztették életüket.

A szerelvény 13 kocsija a másik sínpárra zuhant, ahol egy szemből érkező tehervonat belerohant. Az eddigi jelentések szerint legalább 150 ember megsérült a balesetben.

A halottak száma még nőhet, mert sok összeroncsolódott vagonhoz nem fértek még hozzá a mentőalakulatok. A feltételezések szerint a szerencsétlenségért maoista lázadók a felelősek. A szerelvény Kolkatából indult Mumbaiba. Az expresszvonaton több száz ember volt, amikor a katasztrófa történt. A szerelvény kisiklott, és egy tehervonatnak ütközött. Az expressz 13 vagonja roncsolódott a balesetben. A mentőalakulatok szerint több százan rekedtek a roncsok közt, az ő mentésük még tart.

Az indiai vasúti miniszter azonnal a baleset helyszínére sietett. Mamata Bannerdzsi azt mondta: az első információ szerint robbanás történt a szerelvényen. Más források ugyanakkor azt közölték, hogy a sínek egy részét egyszerűen felszedték, és emiatt siklott ki az expressz.

A maoista lázadók 1967 óta aktívak Indiában. A különböző törzsek jogaiért harcolnak Nemrég Manmohan Szing miniszterelnök a maoistákat nevezte India legnagyobb belbiztonsági fenyegetésének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik