Nagyvilág

Slota: Magyarország semmibe veszi Trianont

Jan Slota, a koalíciós Szlovák Nemzeti Párt elnöke is kifejtette véleményét az frissen megszavazott, kettős állampolgárságról szóló módosításról - tudta meg több honlap.

Délelőtt tíz órakor kezdődött volna Pozsonyban a szlovák állampolgárságról szóló törvény módosításának vitája, a kormány azonban nem készítette el megfelelően előterjesztését. Így egy órával később, azaz tizenegy órakor kezdődött meg az ülés, amelyen gyorsított eljárásban tárgyalják a kabinet előterjesztését. Annak lényege, hogyha egy szlovák állampolgár önként más állampolgárságért folyamodik, annak megszerzésével a szlovákot elveszíti.

Miután Robert Fico kormányfő kijelentette: “egyértelmű, hogy a magyar média a magyar oldalon áll a törvénymódosítással kapcsolatban, míg a szlovák nem áll egyértelműen kormánya mellett”, Jan Slota, a koalíciós Szlovák Nemzeti Párt elnöke is felszólalt.

Szerinte az nyilvánvaló, hogy milyen irányba halad Magyarország, a Nagy-Magyarország létrehozására törekszik és semmibe veszi Trianont. Slota megfogalmazása szerint “veszélyben a haza”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik