Nagyvilág

Drogháború a jamaicai fővárosban: 60 halott

Már legalább 60 halálos áldozatot követeltek a jamaicai fővárosban a biztonsági erők és fegyveres gengszterek közötti összecsapások.

A halottak többsége állítólag civil. A kingstoni közkórház hullaházába mintegy 50 holttestet szállítottak két teherautón. A francia hírügynökség helyszíni tudósítója egy harmadik teherautót is látott, amelyen 12 áldozat, köztük egy csecsemő tetemét szállították.

Két napja tartanak az összecsapások Kingston nyugati részében. A fegyveresek azt akarják megakadályozni, hogy a hatóságok kiadják az Egyesült Államoknak Christopher “Dudus” Coke-ot, a hírhedt drogbárót. Több mint ezer rendőr és katona ostromolta meg Coke főhadiszállását, de a bűnözőt mindeddig nem tudták elfogni.

Christopher “Dudus” Coke ellen New Yorkban kábítószer- és fegyverkereskedelem miatt emeltek vádat. Kingston több negyedében vasárnap rendkívüli állapotot vezettek be, miután a drogbáró emberei több rendőrőrsöt is tűz alá vettek, mert tudomásukra jutott, hogy a kormányfő beleegyezett a kiadatásba. A támadók autókat raboltak el, és lakásokat fosztottak ki. A fegyveresek barikádokat emeltek, a magasabb épületekről pedig orvlövészek vették tűz alá a golyóálló mellényt és rohamsisakot viselő kormánycsapatokat.

Az erőszakos incidensek miatt számos légitársaság törölte jamaicai járatait. Néhány ország, köztük Nagy-Britannia és Svájc figyelmeztette állampolgárait, hogy ne utazzanak Kingstonba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik