Nagyvilág

Újabb légikatasztrófa – vannak túlélők!

Hajnalban lezuhant egy repülőgép 169 emberrel a fedélzetén, Dél-Indiában, leszállás közben. Bár a gép teljesen kiégett, néhányan túlélték a katasztrófát - közölte a rendőrség.

Az Air India légitársaság Boeing-737-es típusú gépe 169 emberrel -163 utassal, és a személyzettel- a fedélzetén, leszállás közben zuhant le. Először letarolta a dél-indiai Mangalor repülőterének kerítését, majd egy völgyben kötött ki – tudta meg a CNN.

Újabb légikatasztrófa – vannak túlélők! 1

A helyi tévén látható felvételekből az is kiderült, hogy a gép fejjel felfelé fekszik, a törzséből füst száll fel, mivel az lángra kapott. A tűzoltók már eloltották.

Ezt Subramaneshwar Rao, Mangalore rendőrfőkapitánya is megerősítette és elmondta: a gép teljesen kiégett.

Újabb légikatasztrófa – vannak túlélők! 1


Eleinte R. Rames, a rendőrfőkapitány a helyettese arról számolt be, hogy kétségtelenül meghalt mindenki a fedélzeten, de később a túlélőkről felvételeket mutattak be az NDTV indiai hírtelevízióban. Ezután a reptéri biztonsági szolgálatok megerősítették, hogy hat vagy hét ember megmenekült, és az állapotuk válságos.

Újabb légikatasztrófa – vannak túlélők! 3

Elemzők már vizsgálják, hogy mi okozhatta a balesetet. Egyelőre csak annyit közöltek, hogy mivel a reptér egy hegy tetején található, nehezebb rajta landolni. Az indiai média pedig azt a véleményt hangoztatja, hogy nagyon rosszak voltak a látási viszonyok a repülőtér környékén, ráadásul a katasztrófa térségében most köszönt be a nyári monszunesőzés időszaka, és a reggeli órákban sűrű pára telepedett a vidékre.
Újabb légikatasztrófa – vannak túlélők! 1

Az FN.hu-nak Balogh Dénes külügyi szóvivő helyettes elmondta, hogy nem hivatalos információk szerint, csak indiaiak utaztak a Boeing-737-esen, majd további tájékoztatás ígért.

A hatóságok szerint, Mangalore nemzetközi repülőtere korszerű, és olyan eszközökkel rendelkezik, amelyek segítik a pilótákat a leszállási manőver közben.

A BBC Delhi tudósítója, Soutik Biswas az eset kapcsán közölte, hogy Indiában legutóbb 2000-ben történt hasonló katasztrófa, amikor 50 emberrel zuhant le egy repülő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik