Nagyvilág

Szlovák lap: Fico hihetetlen hazugságokat állít

A Hospodárske Noviny című szlovák gazdasági napilap szerint Szlovákia számára semmiféle veszélyt nem jelent a magyarok kettős állampolgársága - írja a Kitekintő.hu.

A cikkben Martin Kugla politológus úgy vélekedik, hogy Magyarország most azért viselkedik arrogáns és provokatív módon, mert Szlovákia a nyelvtörvény kapcsán ugyanígy cselekedett. „És most meglepődtünk a reakciókon? A szlovák kormány megsértheti az alapszerződést, de a magyar nem?” – teszi fel a kérdést a politológus.

Kugla leszögezi, hogy egyetlen más Magyarországgal szomszédos ország sem fejtette ki olyan mértékű hisztérikus ellenvéleményt, mint Szlovákia. Egyetlen érv sem létezik, miszerint veszélyt jelentene a szlovákiai magyar kisebbség magyar állampolgársággal rendelkező tagja az államra.

Fico hihetetlen módon hazudik és nem államférfi módjára viselkedik Orbán Viktorral szemben és a szlovákiai magyarság szlovák állampolgárságának elvesztésével való riogatása pedig mindennek a teteje – olvasható a politológus tollából. A veszélyeztetettség érzésének keltése a szlovák társadalomban Fico célja. Egyben sajnálatosnak nevezi a cikkíró azt is, hogy a kereszténydemokraták is bele mentek Fico játékába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik