Nagyvilág

Sokkoló felvétel került elő a Kaczynski-gép lezuhanásáról

Amatőr filmes által készített rejtélyes videofelvétel került nyilvánosságra, amely percekkel a lengyel elnök gépének lezuhanása után készült. A felvételen beszédfoszlányok, majd két durranás hallható a repülő roncsainak közeléből.

Andrei Mendierej az oroszországi Szmolenszk városának lakója pár perccel Lech Kaczynski gépének lezuhanása után érkezhetett a helyszínre. A videót később Underek néven küldte el az Alert24 lengyel hírportálnak. A lap szerint ez a legkorábbi felvétel, amely a repülőgép-szerencsétlenségről készült. A felvételen beszédfoszlányok és durranások hangjai hallhatók közvetlenül a roncsok közeléből.

Meg nem erősített információk szerint a videót készítő amatőr filmes rejtélyes körülmények között meghalt röviddel azt követően, hogy az anyagot eljuttatta a sajtónak. Feltételezések szerint a férfi két videót is készített, de csak a második látható a világhálón.

A Lech Kaczynski lengyel elnököt szállító repülőgép április 10-én zuhant le egy szmolenszki katonai repülőtér közelében. A repülőgépen utaztak a lengyel hadsereg és a haditengerészet vezetői, több lengyel képviselő, számos közéleti személyiség, illetve az elnök neje is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik