Nagyvilág

Orbán nem üzengetne

Orbán Viktor szerint amíg Magyarországon nem áll fel az új kormány, és Szlovákiában nem zajlanak le a választások, és nem áll fel ott is az új vagy régi-új kormány, addig "semmifajta üzengetésnek a sajtón keresztül nincsen semmi értelme".

A Fidesz elnöke a budapesti gazdasági konzultáción mondott beszéde elején reagált Robert Fico szlovák kormányfő szerdai szavaira, miszerint magyar-szlovák kormányfői találkozót kezdeményezett szerdán Szlovákia a magyarországi kettős állampolgársági törvényjavaslat miatt.

A leendő magyar miniszterelnök kifejtette: Magyarország nagyon fontos pillanatokat él át most, új kormány áll fel, rengeteg teendő van a gazdaságban, közbiztonságban, “ezért mi nem leszünk játszótársak semmifajta, külföldön zajló választási kampányban”. Közölte: “Nem áll módunkban semmilyen provokatív kijelentésre válaszolni”.

Mind a két ország többet érdemel ennél a vezetőitől, és ezért amíg Magyarországon az új kormány nem áll fel és Szlovákiában nem zajlanak le a választások, és nem áll fel ott is az új vagy régi-új kormány, addig “semmifajta üzengetésnek a sajtón keresztül nincsen semmi értelme” – mondta.

A magyar választók érdekében egész Magyarországot meg kell védeni az ilyen provokációktól – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik