Nagyvilág

Útban hazafelé a lezuhant repülő túlélője

Elindult Líbiából hazafelé a szerdai légikatasztrófa egyetlen túlélője, a 9 éves Ruben van Assouw szombaton - jelentette az AFP.

A repülőn a túlélő kisfiúval utazik líbiai orvosa is. A Cessna Citation tipusú repülő a Matiga katonai bázisról szállt fel. A holland kifiúval utazik nagybátyja és nagynénje, valamint az az orvos, aki a tripoli Al-Hadra kórházban ápolta őt.

A holland külügyminisztérium nem közölte hova megy a gép, de egyes értesülések szerint délután kettő körül Eindhoven katonai repülőterére érkezik a szerdai légikatasztrófa egyetlen túlélője. Indulás előtt Ruben orvosa Sziddik ben Dilla az AFP-nek elmondta, hogy a fiú jól van, ő pedig addig marad Hollandiában, amíg szükséges.

Ruben szüleivel és 11 éves bátyjával Dél-Afrikában volt szafarin. Johannesburgból indultak el a líbiai Afriqiyah Airways járatán hazafelé. A gép szerdán reggel csapódott a földbe Tripoli nemzetközi repülőterén, leszállás közben. Az Airbus A330-as típus gép fedélzetén 104 ember volt, és egyedül a holland fiú élte túl a zuhanást. Ruben összezúzódott lábán több műtétet is végrehajtottak. A légikatasztrófa okát még vizsgálják a szakemberek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik