Nagyvilág

Martonyi szerint Fico csak kampányol

A leendő magyar külügyminiszter annak nyomán fogalmazott így, miután kijelentette nem minősíti Robet Fico a kettős állampolgársággal kapcsolatos kijelentését.

Martonyi János nem kívánja minősíteni Robert Fico csütörtöki kijelentéseit. A leendő magyar külügyminiszter nyilatkozatában a szlovák kormányfő pozsonyi tájékoztatójával kapcsolatban közölte: “mi nem kívánunk ebben a hangnemben tovább vitatkozni”.

Robert Fico csütörtöki sajtóértekezletén úgy vélekedett: Szlovákia számára súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent, ha a magyar parlament Pozsonnyal való egyeztetés nélkül a ma ismert formájában elfogadja a szomszédos országokban élő magyarok kettős állampolgárságát lehetővé tevő törvényt.

Martonyi János a kijelentéssel összefüggésben úgy fogalmazott: “meggyőződésünk, hogy ez a szlovákiai választási kampánynak a része”. A külügyminiszteri poszt várományosa közölte: szeretné még egyszer megismételni, hogy a tervezett magyar törvénymódosítás “a legkevésbé sem érintheti Szlovákia nemzetbiztonsági érdekeit, a legkevésbé sem érintheti Szlovákia területi integritását”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik