Nagyvilág

Már 60 halottja van a bányakatasztrófának

A legfrissebb adatok szerint már hatvan halottja van a szibériai koksz-szénbányában történt kettős metángáz-robbanásnak.

Harminc bányászt még eltűntként tartanak nyilván, de tisztségviselők közlése szerint nagyon kevés az esélye, hogy még mindig életben vannak a szombati robbanások után.

A mentőalakulatok eddig csak holttesteket emeltek ki a járatokból, a szombati kettős robbanás után. A megtalált holttestek között van az a 19 mentőmunkás, akik az első robbanás után mentek le a bányába, és lent rekedtek a második után. A még mindig a járatokban lévő emberek nagyjából 490 méteres mélységben vannak. A sérültek száma 84.

A Szibéria délnyugati részén lévő Raszpadszkaja bányában helyi idő szerint szombaton éjfélkor történt az első robbanás, amikor 370-en dolgoztak odalent. A második robbanás nagyjából két órával később történt, amikor már megkezdték a kutatást a lent rekedt bányászok után.

A robbanások ereje olyan nagy volt, hogy még a felszínen lévő építményeket is füstölgő rommá változtatta. A Raszpadszkaja egyébként Oroszország legnagyobb koksz-szénbányája, és részben az orosz milliárdos, Roman Abramovics cégének, az Evraznak a tulajdonában van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik