Nagyvilág

Fátimában a pápa

Hívők tízezrei fogadták a portugáliai kegyhelyen XVI. Benedeket a háromnapos látogatás leginkább megindítónak tartott eseményén.

A katolikus egyházfő áll majd a Szűz Mária tiszteletére éjjel tartandó gyertyás körmenet élén, és ő fogja vezetni a vecsernyét. Az eseményeken a hívőkön kívül várhatóan mintegy 6 ezer pap és szerzetes vesz részt, akik főként Portugáliából érkeztek.

A Lisszabontól 125 kilométerre északra fekvő kegyhelyre vezető utak már szerdán megteltek, s a kis település szálláshelyei már hónapok óta le vannak foglalva. A pápa helikopteren érkezett, komoly biztonsági intézkedések közepette. A hatóságok a zarándokok kiszolgálására, kisegítésére is nagy mozgósítást szerveztek.

A portugáliai út időzítésének fő motívuma, hogy éppen május 13-án van a tízedik évfordulója két pásztorgyermek boldoggá avatásának, aki előtt 1917-ben ezen a napon jelent meg Szűz Mária. XVI. Benedek az érkezése után azonnal felkereste a Jelenés Kápolnáját, ahol megemlékezett elődjéről, II. János Pál pápáról, aki Máriának köszönte meg, hogy túlélte az 1981-es merényletet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik