Nagyvilág

Négyszer lesz sztrájk a British Airways-nél

Májusban és júniusban ismét sztrájkolni fog a British Airways repülőgépek személyzete - közölte hétfőn a szakszervezetük, a Unite.

Márciusban már kétszer sztrájkoltak a légi-utaskísérők, és emiatt járatok tucatjait kellett törölni. A bérbefagyasztás ellen tiltakozó BA-dolgozók márciusban azért nem vették fel a munkát kétszer több napra, mert az őket képviselő szakszervezetek és a súlyos anyagi nehézségekkel küzdő légitársaság vezetése közötti tárgyalások kudarcba fulladtak.

A hétfői bejelentés szerint május 18-a és 22-e, május 24-e és 28-a, május 30-a június 3-a valamint június 5-e és 9-e közötti lesznek sztrájkok, miután a dolgozók nagy többsége visszautasította a BA bér-ajánlatát.

Derek Simpson és Tony Woodley a Unite két vezetője “megdöbbenésének adott hangot” hétfőn, amiért a légitársaság “visszautasította a szakszervezet közeledését a hétvégi tárgyalásokon”. A szakszervezetek szerint a BA vezérigazgatója “a felperzselt föld taktikáját alkalmazz költségcsökkentés címén, ami súlyos károkat okoz a dolgozóknak és a szolgáltatásokban.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik