Nagyvilág

Washingtonban van bin Laden?

Az iráni elnök szerint világ legkeresettebb embere, Oszama bin Laden nem egy távoli, elhagyatott helyen, barlangban rejtőzik, hanem a Föld sokkal kellemesebb részén, nevezetesen Washingtonban van.

Mahmúd Ahmadinezsádot az ABC “Good Morning America” című műsorában szerdán arról kérdezték, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat vezetője esetleg nem Teheránban pergeti-e kényelmesen napjait. “Ez a kérdés egy vicc. Én úgy hallottam, Washingtonban van.” – vágott vissza az iszlámi köztársaság elnöke az interjúban.

“Igen, azt hallottam, ott (Washingtonban) van, mert Bushnak üzlettársa volt. Kollégák voltak, tényleg, még a régi időkben. Együtt dolgoztak a kőolajüzletben. Bin Laden sosem működött együtt Iránnal, de együttműködött Bush-sal” – hangsúlyozta Ahmadinezsád, de nem pontosította, hogy a két exelnök közül az idősebb vagy az ifjabb George Bushra céloz-e.

Az Egyesült Államok azért támadta meg Afganisztánt, mert el akarta fogni Bin Ladent. Washingtonban valószínűleg jól tudják, hol van a terrorista vezér, hiszen ha nincs tudomása róla, akkor miért rohanta le ezt a közép-ázsiai országot? – tette fel a kérdést Ahmadinezsád. “Először támadtak, és csak azután próbálták kideríteni, hol lehet az, akit keresnek. Hát logikus ez?” – ironizált a perzsa államfő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik