Nagyvilág

Összecsapások Bangkokban: egy katona meghalt

A legfrissebb hírek szerint egy katona életét vesztette, legkevesebb tizennyolcan pedig megsebesültek a bangkoki tüntetéseken.

A thaiföldi biztonsági erők Gumilövedékekkel lőttek a kormányellenes tüntetők felé, hogy megakadályozzák a vörös ingeseket demonstrációjuk kiterjesztésében.

Mintegy 900 katonai és rendőr állta el reggel a közel 2000 tüntető útját, akik az északi külvárosba vonulva akarták kinyilvánítani támogatásukat az ott lakóknak. Mintegy 200 kisteherautó és 500 motorkerékpár hagyta el reggel a vörösök bázisait és indult észak felé.

A rendőrség szóvivője szerint a biztonságiak először figyelmeztető lövéseket adtak le a levegőbe a városközpontból az északi külvárosokba vezető főúton. Ezután gumilövedékekkel közvetlenül a tüntetőkre lőttek, akik közül többen kövekkel és parittyából kilőtt fémgolyókkal válaszoltak. A rendfenntartók botokkal és pajzsokkal is igyekeztek visszaszorítani őket. A katona halálának részletei egyelőre nem ismeretesek.

Az összecsapást egy igen erőteljes trópusi felhőszakadás szakította meg Bangkok központjától mintegy 40 kilométerrel északra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik