Nagyvilág

Szexre buzdít a miniszter

A rendszeres testgyakorlás, különösen a szex az egyik legjobb mód arra, hogy a brazilok távol tartsák maguktól a krónikus betegségeket - közölte José Gomes Temporao egészségügyi miniszter hétfőn.

“Az emberek legyenek aktívak. Nem szabad, hogy egy hétvégi focimeccs legyen a brazilok egyetlen fizikai aktivitása. A felnőttek mozogjanak: sétáljanak, táncoljanak és szexeljenek” – mondta. A miniszter tanácsait a magas vérnyomás megelőzését megcélzó kampány elindulása kapcsán adta. A probléma Brazília 190 milliós lakosságának negyedét érinti.

Temporao később újságíróknak megerősítette a szexüzenetet. “Nem tréfa. Komoly. A rendszeres testmozgás szexet is jelent, természetesen mindig védekezéssel” – hangsúlyozta. Tréfásan lehetségesnek mondta az akár napi ötszöri szexet is, de mindenképp tanácsosnak a heti ötszörit.

Mint hozzátette, a tánc, szex, súlykontroll, az étrendi szokások megváltoztatása és a testgyakorlás mind segíti, hogy normális maradjon a vérnyomás. A miniszter szerint egészségügyi időzített bomba ketyeg Brazíliában, amely 20 éven belül azzal kerül szembe, hogy népessége “gigantikus százaléka” krónikus betegségektől, magas vérnyomástól, cukorbetegségtől és magas koleszterinszinttől szenved.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik