Nagyvilág

Új Szó: Magyarország a Fideszé lett!

Magyarország a Fideszé lett! cím alatt méltatja az országgyűlési választás második fordulójának eredményeit az Új Szó című szlovákiai magyar napilap.

“Nem hozott semmilyen meglepetést a választások második fordulója Magyarországon, mivel az erőviszonyok egyértelműen kialakultak már két héttel ezelőtt. Amikor is az emberek tulajdonképpen visszaállították az “egypártrendszert”. Már az első fordulóban eldőlt, hogy a Fidesz teljhatalmat kapott tőlük” – írja hétfői számában a lap, amely szerint a Fidesznek a választásokon gyakorlatilag nem volt ellenfele.

“A kocka tehát el van vetve, a Fidesz legalább négy évre szinte közfelkiáltással szinte teljhatalmú kormányzásra ítéltetett. Teljesen mindegy, hogy a majdnem össznépi hurrát az általános kétségbeesés, avagy a vakhitből táplálkozó düh, esetleg az ugyancsak vakító szeretet generálta. Ezért nincsen sok értelme azon filózni, mi lesz/lehet abból, ha egyetlen párt kap meg bizományba egy országot” – írja Barak László, a szerző.

Barak szerint “úgyis kiderül, mint a terhesség, hogy úgy bánik-e majd vele, akár az állatkínzásra hajlamos hülyegyerek egy ajándékba kapott palotapincsivel, vagy megbecsüli, és olyan féltve őrzött kincsként kezeli, ahogy a normális helyeken családi ereklyékkel szokás bánni”.

“Elvileg mindkét lehetőség adott. Aminek az utóbbi magatartásra kell sarkallnia Orbánékat az nem más, mint az MSZP tündöklésének és bukásának története” – zárja kommentárját az Új Szó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik