Nagyvilág

Veszélyes hely Újdelhi

Az indiai fővárosban egyre fokozódó terroristaveszély van - figyelmeztették állampolgáraikat az ausztrál és a brit hatóságok csütörtökön.

A kanadai és az amerikai kormányzat már korábban kérte az Újdelhibe utazókat, hogy kerüljék el a város egyes részeit. Washington szerdán közölte: értesülései vannak arról, hogy Újdelhi több kereskedelmi és piaci negyede különösen vonzó célpont a merénylők számára.

A kanadai kormány honlapján azt jelezte, hogy napokon vagy heteken belül merényleteket hajthatnak végre azokon a piactereken, amelyeket külföldi turisták szívesen keresnek fel.

Ausztrália újdelhi nagykövetsége csütörtökön arra figyelmeztette nyomatékosan az Újdelhiben tartózkodó ausztrálokat, hogy csökkentsék piaclátogatásaikat.

A brit nagykövetség közleményében azt jelezte, hogy növekszik azoknak a jelzéseknek a száma, amelyek arról szólnak: terroristák merényletekre készülnek Újdelhiben.

Februárban a nyugat-indiai Púna városának egyik turisták által közkedvelt éttermében lépett működésbe egy pokolgép. A robbanás 16 ember, köztük öt külföldi életét oltotta ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik