Nagyvilág

Engedélyezett a forgalom több európai repülőtéren

Több európai repülőteret megnyitottak hétfőn a forgalom előtt, de több helyen bizonyos repülési korlátozásokat vezettek be.

Dániában 11 ezer méter fölötti magasságban szabad repülni, de az ez alatti magasság alatt legalább éjfélig tilos a légi közlekedés – közölték az észak-európai ország légügyi hatóságai.

A svájci légügyi hatóságok ugyancsak magassági korlátozásokkal engedélyezik a légtérhasználatot. A rendelkezés értelmében 6400 méternél magasabbra nem emelkedhetnek a légi járművek, amelyek nem szállhatnak le Svájcban, csak átrepülhetnek az alpesi ország fölött. A svájci repülőterekről sem indítanak gépeket.

A stockholmi Arlanda repülőtérről reggel óta ismét felszállhatnak a repülőgépek, de csak azok, amelyek nyugati vagy északi irányba tartanak. A rendelkezés értemében Stockholmtól északra hat repülőtér és a nyugati göteborgi légikikötő üzemelhet. A skandináv ország harmadik legnagyobb repülőtere, a malmöi azonban továbbra is zárva marad.

Finnországban ideiglenesen megnyílt a forgalom a turkui és a tamperei repülőtereken, de a főváros, Helsinki repülőtere és az ország többi légikikötője azonban nem üzemel.

Norvégiában megnyitották a repülőterek többségét, de ezeket a légikikötőket főként belföldi járatok veszik igénybe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik