Nagyvilág

Több halott egy kisiklott vonat miatt

Kisiklott egy vonat hétfőn Dél-Tirolban, a helyi tűzoltók tájékoztatása szerint legalább heten meghaltak, és többen megsérültek.

A baleset az észak-olaszországi Merano városánál történt reggel. A beszámoló szerint földcsuszamlás miatt kisiklott egy szerelvény két kocsija. Heten meghaltak, öten súlyosan, mintegy húszan könnyebben megsérültek.

A helyszínre a polgári védelem, a mentőszolgálatok járművei, illetve a mentők vonultak ki. Ezzel egy időben riasztották a környékbeli kórházakat – írta az olasz sajtó.

Thomas Widmann, a dél-tiroli regionális kormány közlekedési tanácsadója szerint a tragédiát egy öntözőcső törése okozta. A csőből kiáramló nagy mennyiségű víz földet és sziklákat sodort magával, rázúdulva a lejjebb fekvő sínpáron érkező vonatra.

Az egyik kocsi ennek következtében kisiklott, majd felborult. Csak a domboldalon álló fák akadályozták meg, hogy ne zuhanjon a még lejjebb hömpölygő folyóba.

Hetényi Géza, Magyarország milánói főkonzulja elmondta: már felvették a kapcsolatot az olasz hatóságokkal, egyelőre azonban nem kaptak tájékoztatást arról, hogy lenne magyar érintettje a balesetnek.

Azt a szárnyvonalat, ahol a baleset történt, 2005-ben avatták fel és ország egyik legbiztonságosabb vasúti szakaszaként tartották nyilván.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik