Nagyvilág

Megtalálták a légikatasztrófa összes holttestét

Megtalálták a nyugat-oroszországi Szmolenszk repülőtere közelében történt lengyel repülőgép-katasztrófa összes áldozatának holttestét - közölte Szergej Sojgu, az orosz rendkívüli helyzetek minisztere.

“Mind a 97 áldozatot megtaláltuk, és a helyi hatóságok segítségével megkezdtük a holttestek elszállítását Moszkvába” – mondta a miniszter. Hozzátette: mindent előkészítettek az orosz fővárosban az áldozatok hozzátartozóinak fogadására.

Eközben megérkezett Szmolenszkbe Donald Tusk lengyel kormányfő és Jaroslaw Kaczynski, a balesetben elhunyt Lech Kaczynski elnök ikertestvére.

Tusk orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal együtt virágokat helyezett el a katasztrófa helyszínén. Putyin arról biztosította a lengyel miniszterelnököt, hogy az orosz hatóságok együtt fognak működni a lengyel szakértőkkel a szerencsétlenség körülményeinek gyors felderítése érdekében – jelentette az Interfax orosz hírügynökség.

Hétfőn gyásznapot tartanak Brüsszelben a lengyel államfőt szállító repülőgép katasztrófája miatt – közölte egy spanyol kormányzati forrás. Az uniós intézmények épületein félárbocra eresztik a zászlókat, és minden ülés előtt kétperces néma csenddel emlékeznek az áldozatokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik