Nagyvilág

Nő az észak-kínai bányabaleset áldozatainak száma

Huszonötre emelkedett a márciusi Sanhszi tartomány szénbányájában történt baleset halálos áldozatainak száma, 13 embert még mindig keresnek.

A mentők központjának a szóvivője szerint péntekig 253 ezer köbméter vizet szivattyúztak ki abból a vangcsialingi (Wangjialing) bányából, amelyet március 28-án öntött el a víz, és amelyből több mint egy hét után 115 embert hoztak fel élve a felszínre. A mentők továbbhaladása kockázatos, mivel az elérni tervezett tárnában túlságosan magas a víz, és a szomszédságában van az a használaton kívüli tárna, ahonnan minden valószínűség szerint a víz beömlött, és ahol a mérgező gáz szintje is magas.

A kínai online média címoldaláról lekerültek a bányakatasztrófa hírei, ami azt jelzi, a 115 bányász csodával határos megmenekülése után, több mint tíz nappal a balesetet követően már nem lehet jó hírekre számítani, fogytán a remény arra, hogy még túlélőket találnak.

Az előzetes vizsgálatok megállapították, hogy a szénbánya vezetése figyelmen kívül hagyta a vízszivárgásról szóló – baleset előtti – jelzéseket. A bányatulajdonos China National Coal Group helyettes vezetője korábban közölte, hogy az érintettek számíthatnak a kártérítésre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik