Nagyvilág

Két robbanás egy ingusföldi rendőrőrsnél, halottak

Két robbanás történt hétfőn a dél-oroszországi Ingusföld Karabulak városának egyik rendőrőrsénél, az első támadásban két rendőr meghalt.

Az első támadáskor a merénylő megpróbált behatolni a rendőrség épületébe, és amikor az őrök igazoltatták, működésbe hozta a testére erősített pokolgépet. A merénylő a helyszínen életét vesztette, két rendőr belehalt sebesüléseibe, három társuk pedig megsebesült.

A második pokolgépet egy gépkocsiban helyezték el a rendőrség épülete előtt és távirányítóval hozták működésbe nem egészen egy órával az első robbanás után. A második detonációnak nem volt áldozata – közölte a biztonsági erők egyik illetékese.

Az ingusföldi rendvédelmi erők egyik, nevének elhallgatását kérő illetékese szerint az öngyilkos merénylő egy harmincas éveiben járó, hosszú hajú férfi volt. A merénylők az első merénylethez 3 kilogrammnyi trotilnak, a másodikhoz mintegy 50 kilogrammnyi trotilnak megfelelő mennyiségű robbanóanyagot használtak fel. A második támadásban felrobbantott gépkocsit a kelet-ukrajnai Donyeck megyéből lopták el. Az öngyilkos merénylő ezen a járművön érkezett a rendőrségi épülethez.

Egy héttel ezelőtt a moszkvai metróban kettős robbanás történt, amelyben negyvenen haltak meg. Két nappal később a dagesztáni Kizljarban a rendőrség épülete ellen elkövetett kettős támadásban tízen haltak meg, közöttük kilenc rendőr. Vasárnap a dagesztáni Pervomajszkoje településtől nem messze egy tehervonat siklott ki robbanás következtében. A támadásnak nem volt áldozata, de jelentős anyagi károk keletkeztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik