Nagyvilág

Két percen múlt a hárommillió

Két perce maradt a lottóvásárlásra egy munkanélküli brit nagypapának - ez is elég volt azonban ahhoz, hogy megüsse a csaknem hárommillió fontos főnyereményt.

A délnyugat-angliai Cornwall grófságban lakó, 59 éves Roger Gillespie a brit sajtó pénteki beszámolói szerint még múlt szombaton, este 7 óra 28 perckor tért be a sarki vegyesboltba, hogy tejet és valami kis rágcsálnivalót vegyen. Órájára pillantva azonban eszébe jutott, hogy nem vette meg heti lottószelvényét, márpedig a húzás este fél nyolckor kezdődik – és a szelvények árusítása is pontban akkor leáll.

Roger az idő szorításában hirtelen el is felejtette azokat a számokat, amelyekkel tizenöt éve játszik, ezért úgynevezett Lucky Dip szelvényt vásárolt – az ilyen lottókat a szelvénykiadó masina tölti ki, számítógépes eljárással generált véletlenszerű számokkal.

Amikor nem sokkal később megnézte a húzás eredményét, először úgy látta, hogy öt számot talált el. Ez is szép pénzt hozott volna, ám amikor lánya vetette össze a szelvényt a kihúzott számokkal, kiderült, hogy mind a hat szám helyes.
Az évek óta munkanélküli, főállású unokafelvigyázóként tevékenykedő Gillespie 2,97 millió fontot (900 millió forintot) nyert a gép által kiötlött számsorral.

A szerencsés nagypapának nincsenek nagy tervei. Közölte: “esetleg” vesz egy nagyobb házat, kerttel, hogy kutyáinak legyen hol rohangálniuk, de természetesen családjáról sem feledkezik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik