Nagyvilág

Obama felhívta Medvegyevet

Barack Obama személyesen felhívta Dmitrij Medvegyevet, hogy részvétét fejezze ki a moszkvai metrórobbantásokkal kapcsolatban és felajánlja az Egyesült Államok segítségét.

Obama közölte partnerével: az Egyesült Államok kész együttműködni Oroszországgal azoknak a kézre kerítésében és megbüntetésében, akik “az embertelen terrortámadásokat” végrehajtották.

A Fehér Ház korábban közleményben ítélte el a merényleteket, az afganisztáni villámlátogatásról éppen hazaérkezett Obama részvéttáviratot küldött Moszkvába. A dokumentum szerint “az amerikai nép együtt áll Oroszország népével az erőszakos szélsőségességgel és a gyalázatos terrortámadásokkal szemben”.

“Ezek állatok, akármi is volt az indítékuk, amit tettek, az bűncselekmény bármilyen törvény és erkölcsi mérce alapján” – idézte az egyik támadás helyszínére, a Lubjanka állomásra látogató orosz elnököt az amerikai média a 38 halottat követelő támadások kapcsán.

Hillary Clinton külügyminiszter korábbi közleményében úgy foglalt állást: az ártatlan polgári lakosok elleni brutális moszkvai támadások újfent arra emlékeztetnek, hogy a terrorizmus mindenhol fenyegetést jelent a békeszerető emberekre, és rendületlen eltökéltséggel kell fellépni ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik