Nagyvilág

A brit kormány egy izraeli diplomata kiutasítását tervezi

A londoni kormány egy izraeli diplomata kiutasítására készül amiatt, hogy a januári dubai merényletekben az izraeli titkosszolgálat hamis brit útleveleket használt.

Egy neve elhallgatását kérő brit kormánytisztviselő szerint David Miliband külügyminiszter ma délután készül bejelenteni a zsidó állam küldöttjének kiutasítását. A külügyminiszteri hivatal nem kommentálta a hírt. A kiszivárgott információt alátámasztja az is, hogy az izraeli külügyminisztérium megerősítette azt a korábbi hírt, miszerint London hétfőn berendelte az izraeli nagykövetet.

Miliband ma délután tervezi ismertetni a brit alsóházzal annak a vizsgálatnak az eredményeit, amelyet a brit kormány a dubai merényletben használt hamis brit okmányokkal kapcsolatban rendelt el.

A dubai rendőrség az izraeli titkosszolgálatot vádolja a Hamász egyik katonai vezetőjének egy hotelszobában történt meggyilkolásával. Az eset feszültséget keltett a zsidó állam és több nyugat-európai ország között, miután kiderült, hogy a merénylők ezen államok állampolgárainak hamisított útleveleit használták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik