Nagyvilág

Lezuhant egy repülőgép Moszkva mellett

Kényszerleszállás közben lezuhant egy Tu-204 típusú utasszállító repülőgép hétfőn hajnalban a moszkvai Domogyedovo repülőtér mellett és darabokra tört, de robbanás nem következett be, tűz nem ütött ki és senki nem vesztette életét - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma illetékes területi igazgatóságának szóvivője.

Az Egyiptomból érkező gépen különböző források szerint nyolc főnyi személyzet tartózkodott, utasokat nem szállított a gép.

A helyszínre kivonult minden lehetséges mentő és tűzoltó alakulat mind a fővárosból, mind a repülőtérről. Egyik tagjuk a Vesztyi 24 hírtelevíziónak elmondta, hogy a repülőn ketten súlyos, ketten közepes súlyosságú és négyen könnyebb sérüléseket szenvedtek, s kórházba vitték őket. A súlyosan és közepesen súlyosan sérültek a 32 éves kapitány, az 52 éves fedélzeti mérnök, egy 34 éves pilóta és egy 46 éves légi utaskísérő nő.

A gép – az uljanovszki Aviasztar-TU társaság tulajdona -, 24 órán belül kétszer került bajba. Vasárnap hajnalban Moszkvából indult az egyiptomi Hurgadába utasokkal, de röviddel a felszállás után füstöt észleltek az utastérben, s a személyzet úgy döntött, visszatér Moszkvába. A vizsgálatok kiderítették, hogy az egyik fűtőrendszer túlmelegedett, s a hiba kijavítása után a gépet útjára engedték. Hétfőn hajnalban erről az útról tért vissza.

A gép visszafelé egy erdőre zuhant, s a rendkívüli helyzetek minisztériumának közlése szerint a földön senki nem sérült meg és anyagi károk sem keletkeztek.

A helyszínen voltak hétfőn kora reggel már a nyomozó egységek és az illetékes ügyészség képviselői is, s megtalálták a fekete dobozokat.

A Domogyedovo repülőtér működik, a menetrendnek megfelelően fogadja és indítja a gépeket, de az orosz hírügynökségek arra figyelmeztettek, hogy nagy a köd, és a látótávolság alig néhány száz méter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik