Nagyvilág

Tilos dél-koreaiakkal házasodni Kambodzsában

A kambodzsai kormány átmenetileg megtiltotta, hogy állampolgárai dél-korai férfiakkal kössenek házasságot.

Már másodszorra vezették be a külföldiekkel való házasság tilalmát, mert számtalan esetben kiderült, hogy a társkeresők mögött emberkereskedők állnak. 2008-ban a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) derítette ki, hogy házassági brókerek tetemes jövedelmekre tesznek szert a menyasszonyok külföldre közvetítéséből.

“Az intézkedés segítségével mindössze arról szeretnénk meggyőződni, hogy valódiak-e a dél-koreai kérők szándékai” – közölte Koy Kuong, kambodzsai külügyi szóvivő.

Arról is beszámolt, hogy a tilalom addig marad érvényben, amíg az illetékes hatóságoknak sikerül találniuk egy módszert, amellyel megbizonyosodhatnak arról, hogy a vőlegények tisztességesek, nőtlenek és büntetlenek.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség jelentése szerint azoknak a házasságoknak, amelyeket a kambodzsaiak a külföldiekkel kötnek a 60 százaléka dél-koreai állampolgárokkal és többségében ügynökökön keresztül jön létre.

Kambodzsában két évvel ezelőtt tiltották be a házassági alkuszok tevékenységét, ennek ellenére tavaly több mint a duplájára, 551-ről 1372-re emelkedett a kambodzsai-dél-koreai házasságok száma.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik