Nagyvilág

A sarkra készül az angol herceg

Harry herceg, Károly brit trónörökös kisebbik fia északi-sarki expedícióra készül testi fogyatékkal élő volt katonákkal

A merész vállalkozás tervezett időpontja 2011 áprilisa és akkor tud megvalósulni, ha azt Harry katonai kötelezettségei megengedik. Bízik abban, hogy öt napot tölthet a felfedező úton, amelynek védnökségét boldogan vállalta.

A brit résztvevők Szibériából indulnak és négy hét alatt akarják megtenni a mintegy 500 kilométeres távot az Északi-sarkig. A csapat tagjának jelentkezett több olyan katona is, aki harc közben legalább egy végtagját elvesztette és azt reméli, hogy bekerül a Guinness Rekordok Könyvébe mint az első amputált, aki eljutott az Északi-sarkra.

Az expedíció minden résztvevőjének egy nehéz, több mint 110 kilós teherhordó szánt kell húzni a mínusz 15-50 Celsius-fok között ingadozó, fogcsikorgató hidegben és még az is előfordulhat, hogy szemtől szembe találkoznak jegesmedvékkel.

A kalandon kívül mindenekelőtt az a céljuk, hogy összegyűjtsenek egymillió fontot, azaz nagyjából 293 millió forintot a sérült katonák munkába állását segítő jótékonysági szervezetek számára.

A 25 éves Harry herceg tíz hetet szolgált katonaként 2007-2008-ban Afganisztánban. Jelenleg helikopter-pilóta kiképzést kap a hadseregben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik